Terapinis dantų gydymas

Terapinio gydymo metu atliekama, plombavimas, pralaidžių ar senų plombų keitimas.

Pajautrėjus dantims, šalčiui, karščiui ar saldumui būtina kreiptis i gydytoją odontologą, pažeistų dantų ir dantenų ligų diagnozavimui ir gydymui. Terapinio gydymo metu atliekama, plombavimas, pralaidžių ar senų plombų keitimas, nuskilusių dantų atstatymas, išsaugomas danties nervo gyvybingumas, išvengiamos tolimesnės galimos komplikacijos.

Dažniausiai užduodami klausimai

Tai gydomoji procedūra kai siekiama atstatyti pažeisto danties funkcijas bei estetinį vaizdą. Dažniausiai plombuoti tenka ėduonies pažeistus dantis. Gydymo metu, kariozinė ertmė yra išvaloma ir atstatoma plombine medžiaga. 

Net ir neturint nusiskundimų, odontologo kabinete, apžiūrai reikėtų apsilankyti 2 kartus per metus. Taip gydytojas odontologas pastebi vos pažeistas karieso danties vietas, kurių pacientas gali kol kas dar nepastebėti. Taip pat, jei reikalinga, gali rekomenduoti atlikti profesionalią burnos higieną.

Emalio spalva priderinama prie kitų dantų, tad plombos net nesimato. Medžiagos yra sluoksniuojamos, taip sukuriama struktūra kuo labiau panašesnė į natūralią danties sandarą.

Negydomas dantų kariesas, gali turėti negrįžtamų pasekmių. Dantį gali tekti tvarkyti endodontiškai ar stipriai pažeidus kariesui, išrauti. Todėl rekomenduojame atlikti reguliarią apžiūrą, o suskaudus dantį atvykti kuo skubiau. 

Dažniausiai defektas atstatomas vieno vizito metu. Vieno danties plombavimas gali užtrukti nuo 30 minučių iki 2 valandų.

Skausminga ar ne priklauso nuo to, kaip labai pažeistas Jūsų dantis. Prieš procedūrą, jei tai reikalinga, plombuojama vieta nuskausminama vietiniais anestetikais.

Plomba nėra amžina, laikui bėgant dyla, tarp danties ir plombos atsiranda įtrūkimų, kuriuose pradeda kauptis mikroorganizmai ir gali pradėti vystytis kariesas, todėl labai svarbu reguliariai lankytis pas burnos higienistą ir gydytoją odontologą profilaktiniams vizitams. Prireikus pakeisti seną plombą nauja.

Jei Jums yra kserostomija (burnos džiuvimas) būtinai pasikalbėkite apie tai su savo šeimos gydytoju. Taip pat ši nemaloni būklė labai padidina dantų ėduonies ir dantenų ligų rizika. Jeigu Jums džiūsta burna turėtumėte itin atsakingai rūpintis savo burnos higiena. Valytis dantis bent 2 kartus per dieną (ryte bei vakare) ir po kiekvieno valgio išsiskalauti burną vandeniu. Naudoti dantų pastą, kurioje yra fluoro. Bent du kartus per metus apsilankyti pas odontologą apžiūrai ir profesionaliai burnos higienai. Gydytojas odontologas gali paskirti specialų skalavimo skystį, dantų pastą ar drėkinamąjį gelį.

Jei dantenos pakraujavo jas pažeidus, su netinkamai pasirinktu dantų šepetėliu, reikėtų atkreipti dėmesį į burnos priežiūros priemones kurias naudojate namuose. Tačiau, jei dantenų kraujavimas kartojasi, tai gali būti ženklas apie įvairius, tiek rimtus, tiek mažiau grėsmingus burnos ertmės susirgimus. Todėl rekomenduojame atvykti apžiūrai, kuomet specialistai įvertins Jūsų individualią situaciją. Didesnis dėmesys ir atsargumas tikrai nepakenks, kartais tai gali padėti laiku užkirsti kelią rimtam besiformuojančiam burnos ertmės susirgimui.

Kainos

  • Konsultacija

20 €

  • Gydymo plano sudarymas

40 

  • Vietinė nejautra, papildoma anestetiko karpulė

5 €

  • Danties plombavimas, maža/vidutinė/didelė plomba

60 € / 80 € / 100 €

  • Laikina plomba

20 €

  • Pieninio danties plombavimas

nuo 30 €

Kainos

Konsultacija – 20 €

Gydymo plano sudarymas – 40 €

Vietinė nejautra, papildoma anestetiko karpulė5 €

Danties plombavimas, maža/vidutinė/didelė plomba – 60 € / 80 € / 100 €

Laikina plomba – 20 €

Pieninio danties plombavimasnuo 30 €

Maloniai Jūsų laukiame

Registruokitės vizitui

Patikimas partneris kuriant individualią Jūsų šypseną.

KAIP MUS RASTI?

A. Juozapavičiaus pr. 98, Kaunas LT-45114

DARBO LAIKAS

I - V  9:00-19:00

Scroll to Top