Dantų protezavimas

Šiuolaikiškas ir inovatyvus būdas atstatyti dantų defektus, atkuriame jūsų dantis ir sugrąžiname visavertę jų kramtymo funkciją.

Tai šiuolaikiškas ir inovatyvus būdas atstatyti dantų defektus. Netekus vieno ar keleto dantų yra prarandamas ne tik estetinis vaizdas, tačiau sutrinka ir kramtymo bei sąkandžio funkcijos, likusieji dantys keičia savo padėtį ir prasideda kaulo tirpimas. Dantų protezavimo metu mes atkuriame jūsų dantis ir sugrąžiname visavertę jų kramtymo funkciją. Mūsų klinikoje protezuojantis gydytojas odontologas patars koks protezavimo būdas Jums tinkamiausias. ModelDenta odontologijos klinika siūlo laminates, protezus titano pagrindu, bemetalės keramikos, cirkonio oksido vainikėlius, tiltinius protezus, fiksuotus bei išimamus protezus. Visi protezai yra gaminami mūsų klinikos dantų technikų laboratorijoje.

Dažniausiai užduodami klausimai

Atkuriama pavienio danties ar dantų grupės ilgalaikė funkcija. Pritaikoma spalva ir forma prie gretimų neprotezuotų dantų. Esant poreikiui keičiama daugumos dantų spalva, sukuriamas vientisas šypsenos vaizdas.

Dantų protezavimas naudojamas, atkurti prarastus, restauruoti nuskilusius, sustiprinti nusilpusius, trapius ar negyvus dantis bei gerinti estetinį dantų vaizdą.

Prieš procedūrą reikalinga profesionali burnos higiena.

Jei nežinote, nuo ko pradėti ir kokie dantų atkūrimo būdai tiktų būtent Jums, kreipkitės išsamiai konsultacijai. Protezuojantis gydytojas Įvertinęs individualią situaciją, patars ir papasakos apie apie skirtingas galimybes ir koks protezavimas būtų tinkamiausias Jums.

Pirmą kartą apsilankius klinikoje apžiūrime, ištiriame bei įvertiname jūsų dantų ir burnos būklę, išsamiai pakonsultuojame. Susipažinę su situacija ir atsižvelgę į paciento norus, lūkesčius ir galimybes, sudarome dantų gydymo planą. Atvykus paskirto pirmojo gydymo vizito metu, paprastai atliekamas dantų nuskausminimas, išvalomi pažeisti danties audiniai, gydytojas skenuoja dantis ar nuima tradicinius atspaudus, uždeda laikinus kabinete pagamintus ar laboratorijoje frezuotus vainikėlius.

Tam, kad dantų protezavimo rezultatas išliktų ilgai, prieš protezuojant būtina įsitikinti, jog dantys visiškai sveiki. Tuomet protezuoti dantys tarnauja taip pat kaip ir nuosavi ir yra ilgaamžiai. Tačiau danties vainikėlis kaip ir nuosavas dantis gali skilti dėl įvairių traumų ir patologijų.

Kelias dienas po protezavimo, dantys gali būti jautresni. Dėl to, stenkitės nevartoti itin karštų ir šaltų maisto produktų, gėrimų. Taip pat, pirmosiomis savaitėmis, galite jausti, kad burna išskiria daugiau seilių. Protezus prižiūrėkite, kaip savo natūralius dantis, plaukite bent du kartus per dieną, po 2 minutes, su šepetėliu ir valykite tarpdančius dantų siūlu. Taip pat, labai svarbu, kad šepetėlis būtų minkštais šereliais. Kitu atveju, kieti šereliai gali nubraižyti danties emalį ir dantenas.

Vizitų kiekis priklauso nuo pasirinkto protezavimo. Išsamią informaciją konsultacijos metu Jums pasakys gydytojas specialistas.

Dantų protezavimas nėra skausminga procedūra, nesukelianti diskomforto, paprastai tam nė nereikalingas nuskausminimas.

Atlikus pirminę apžiūrą ir sudarius detalų gydymo planą, nustatomos preliminarios dantų protezavimo kainos ir galimi jos pakitimai. Kiekvienas pacientas ir jo gydymo planas yra individualus, todėl gydymo eigoje gali reikėti papildomų, tinkamai paciento dantų būklei užtikrinti reikalingų, procedūrų.

Kainos

  • Laikinas danties vainikėlis

40 € – 60 €

  • Laikinas danties vainikėlis ant implanto

130 €

  • Vieno vainikėlio cementavimas

15 €

  • Cirkonio oksido keramikos vainikėlis

300 € – 330 €

  • Cirkonio oksido keramikos vainikėlis ant implanto

400 € – 430 €

  • Užklotas

350 €

  • Emax užklotas

350 €

  • Kultinis įklotas

Nuo 100 €

  • Stiklo pluošto kompozicinis kaištis

120 €

  • Pilna vieno žandikaulio plokštelė

400 €

  • Dalinė elastinga minkšta plokštelė

450 €

  • Pilna elastinga minkšta plokštelė

500 €

  • Termoplastinis dantų elastingas lankas

550 €

  • Alginatinis atspaudas

20 €

  • Silikoninis atspaudas

30 €

Kainos

Laikinas danties vainikėlis  – 40 – 60 €

Laikinas danties vainikėlis ant implanto –  130 €

Vieno vainikėlio cementavimas –  15 €

Cirkonio oksido keramikos vainikėlis – 300 – 330 €  

Cirkonio oksido keramikos vainikėlis ant implanto – 400 – 430 €

Užklotas –  350 €

Emax užklotas –  350 €   

Kultinis įklotas –  nuo 100 €

Stiklo pluošto kompozicinis kaištis –  120 €   

Pilna vieno žandikaulio plokštelė –  400 €

Dalinė elastinga minkšta plokštelė –  450 €

Pilna elastinga minkšta plokštelė –  500 €

Termoplastinis dantų elastingas lankas –  550 €   

Alginatinis atspaudas –  20 €

Silikoninis atspaudas –  30 € 

Maloniai Jūsų laukiame

Registruokitės vizitui

Patikimas partneris kuriant individualią Jūsų šypseną.

KAIP MUS RASTI?

A. Juozapavičiaus pr. 98, Kaunas LT-45114

DARBO LAIKAS

I - V  9:00-19:00

Scroll to Top